Letter: Ski base-area zoning is inappropriate for Gorsuch Haus | AspenTimes.com

Letter: Ski base-area zoning is inappropriate for Gorsuch Haus

The zoning that Gorsuch Haus is asking for amounts to “spot zoning” because it would be the only property in the Lift One neighborhood allowed such great density.

Also, the developers have compared their project to other base areas such as Little Nell, Aspen Highlands or Tiehack.

Wasn’t the purpose of the zoning for those areas to:

1. Have easy public lift access?

2. Have a plaza area that welcomes all skiers?

3. Have the surrounding lodging and commercial properties not protrude by locating them to the side and below and not located in the middle of the ski slope?

4. Have parking and/or mass transit easily accessible that is not a privately owned trolley?

5. Have the base area where you do not have to walk or drive up partially on a 10 percent grade?

At The Little Nell base, the buildings do not protrude 50 feet above the slope but are built into the side of the hill. Even the Aspen Alps, which expanded up the hill, is only two stories and does not obstruct the ski slope.

At Highlands, from the top of the escalator you have a view of the slopes and lift with the Ritz-Carlton off to the side.

Ski-area zoning should be about “arriving.” The Gorsuch Haus proposal with the new relocated lift fails on every consideration of what the other base areas provide.

I recommend that the Planning and Zoning Board reject the present modified proposal.

Clark Smyth

Boulder


Start a dialogue, stay on topic and be civil.
If you don't follow the rules, your comment may be deleted.