News boxes set to return to post office | AspenTimes.com

News boxes set to return to post office

Aspen Times Staff Report

Aspen’s postal patrons who like to pick up their newspapers with their mail are in business again.

The city is finished installing a new aggregate concrete pad next to the walkway between the post office and the adjacent shopping center. City engineer Nick Adeh announced Monday that the pad is ready for newspaper boxes, which were banished from the post office last February in one of several controversial decisions by an interim postmaster.

The temporary postmaster, Jarman Smith, ordered the paper boxes off the post office property, arguing that their presence was a violation of federal guidelines. He also outlawed the decades-old practice of collecting signatures on political petitions outside the post office.

Both decisions were rescinded shortly after Smith was transferred out of Aspen and a new postmaster installed.

Adeh said the 20-foot-long pad was designed to accommodate two rows of newspaper boxes if needed, which would face both the footpath and the Clark’s Market parking lot.

Adeh said the location was chosen to avoid conflicts with bicyclists coming down the bike path from the Red Brick Arts and Recreation Center, and to preserve the trees that have grown up in the grassy area alongside the walkway.


Start a dialogue, stay on topic and be civil.
If you don't follow the rules, your comment may be deleted.